Mit colorwash tæppe
2 m x 2m.


Tæppet her er det patchworkprojekt, som har den største og mest afgørende betydning for mig.


Jeg startede i 1999, hvor jeg i mange år havde haft et udklip fra Alt om håndarbejde liggende, med et billede af et tilsvarende tæppe.


Jeg syntes det virkede uoverskueligt, da jeg endnu ikke var så rutineret og ikke helt havde selvtilliden til at gå i gang med så stort et projekt. Men en god veninde mente, at det kunne jeg sagtens magte.På udklippet var et lille udsnit af mønsteret, men det var beregnet til et barnevognstæppe og kunne ikke direkte overføres til et stort slumretæppe. Detfor var mønsteret virkelig et stort hovedbrud, men det blev min mand som knækkede koden og tegnede mønsteret op i hel størrelse.
Jeg har siden fundet mønsteret i bøger og blade - men pyt - vi havde det sjovt.Mønsteret og teknikken er skabt af Deirdre Amsden.Teknikken hedder Colorwash, hvor man sorterer stofferne efter deres valuer. Lys, mellem lys, mellem mørk og mørk. Aller stofferne er mønstret - ensfarvet kan ikke bruges.Dengang var det en helt ny verden for mig og krævede mange timers øvelse og man kan også se - at jeg nogen steder har været mere heldig en andre.Tæppet er inddelt i kvadrater, som går diagonalt. For at opnå det, er der 3 grundfigurer. Et kvadrat, en asymetrisk 4-kant og en 3-kant. De store kvadrater er ikke kun inddelt i en enkelt value - for man vil på afstand kunne se 9 store retvinklede kvadrater i henholdsvis lys og mørk.Quilten er også diagonal, men for at gøre det mere spændende, er der lavet en "slangequilt" i en helt anden diagonal.Et andet spændende og udfordrende monent i dette tæppe er stofferne. Det var målet, at der ikke var 2 ens stykker stof, så der er over 2600 forskellige. Det var virkelig spændende at finde dem alle, men også lidt svært - især de lyse fordi pastelfarver dengang ikke var på mode.Tæppet har gjort den store forskel for mig - at jeg lærte en masse om både farver og mig selv. At jeg har brug for udfording af min fantasi og dermed brug for at skabe mine egne ting helt fra bunden.En anden og meget væsentlig ting er - at da jeg startede på dette projekt - havde jeg dagligt gennem 4 år været ked af det dagligt - fordi det viste sig at min datter havde et handicap. Det fyldte rigtig meget, men en dag, et par år henne i projektet, slog det mig, at jeg gennem lang tid ikke havde haft tid til de triste tanker.
Jeg havde været helt opslugt og det viste sig at blive den store psykoterapi. Jeg havde accepteret tingenes tilstand og det var en stor befrielse.Derfor har dette tæppe en helt særlig betydning for mig. I det ligger alt min sorg og frustationer - men det åbnede øjenene for nye muligheder.Tæppet er håndsyet over pap og er håndquiltet.